Vrbnik – skriti biser na KrkuVrbnik med Slovenci ni tako masovno razširjen kot nekateri drugi kraji na otoku Krk. Pozna ga dosti manj dopustnikov, vendar tisti, ki ga, odločno trdijo, da je to najlepše mestece na Krku. Sama sem si mestece dodobra ogledala, ga raziskala in spoznala vse njegove prekrasne skrite in ne skrite kotičke in bi vam rada predstavila tri razloge, zakaj je letovati v Vrbniku dobra odločitev.

Vrbnik

Mestece Vrbnik – Otok Krk

 

1. Nastanitev v Vrbniku je do 20% manj kot drugod na Krku

Ker je mesto zaradi svoje lege malce bolj oddaljeno od same plaže, se turisti dostikrat za Vrbnik rajši ne odločijo, kar je škoda, saj sama lokacija, narava in razgledi odtehtajo vse drugo. Ravno zaradi manjšega navala so v Vrbniku cene dosti nižje kot drugod na Krku. Tako boste za isto ali večjo nastanitev v Vrbniku odšteli znatno manj, kot v katerih drugih, bolj turističnih krajih. Vendar naj še enkrat omenim – pogled, ki ga imate na voljo iz Vrbnika je pač neprecenljiv.

2. Vrbnik je mirno mestece z manj gneče, kot jo imajo drugi kraji

Zaradi slabe prepoznavnosti mesta, je poleg nizkih cen tu še en plus. V mestecu je manj ljudi, kar je na Krku v top poletnih mesecih že prava redkost, saj so nekatera mesta in plaže povsem natrpane. Skoraj vedno se nekje najde parkirni prostor ali sedež v restavraciji ali kavarni. Čudovita restavracija s teraso na robu pečine nad morjem, ki ponuja božanski razgled se nahaja tik pod cerkvijo. Tudi plaže okoli Vrbnika niso zapolnjene do zadnjega kotička kot drugod, saj se je v večini primerov do njih potrebno pripeljati z avtom, vendar se zaradi manj natrpanih in čistih plaž ter kristalnega morja, to vsekakor izplača. 

 

Pogled z Vrbnik

Razgled iz Vrbnika – Otok Krk

 

 3. Vrbnik je čudovito mesto, ki vas bo očaralo

Vrbnik se razprostira čez vrh pečine nad morjem in tako za gledalca ustvarja čudovito, scensko panoramo, ki jo je veselje gledati ure in ure, pa se je težko naveličaš. Mediteranske hiške so posejane od dna pa do vrha hriba, v samem središču mesta pa se nad hiše dviga star cerkveni zvonik, ki daje slutiti, da je mestece tu že nekaj časa. Pogledi iz celega Vrbnika so prekrasni, iz visokih pečin se vidi naravnost v morje in lepe, turkizne zalive, hkrati pa je Vrbnik obrnjen tudi proti celini, tako da se od tam, predvsem zvečer, ponujajo prelepi pogledi na drobne lučke iz tamkajšnjih krajev. Mesto je kulturno bogato, nudi razne muzeje, galerije, dobro kulinariko, vinoteke, ponaša pa se celo z najožjo ulico na svetu. V okolici mesta so čudovite plaže, dostopne z avtomobilom ter ogromen nasad vinske trte enega večjih vinarjev na otoku. Skratka, zanimivo mestece, ki dosti ponuja.

Za še več informacij in fotografij o mestecu Vrbnik obiščite tole povezavo: http://www.otok-krk.si/vrbnik-umetniska-muza/.

V kolikor vas zanimajo opisi in fotografije plaž v Vrbniku, pa si jih poglejte tukaj: http://www.otok-krk.si/plaze-vrbnik/.

Če želite preživeti dopust v Vrbniku, vam z veseljem priporočimo super apartmaje, ki smo jih za vas našli pri gospodu Božu. Izjemno prijazen gospod, ki ima na voljo apartmaje s prekrasnim razgledom na morje in na glavno plažo Vrbnika Zgrebnico. 

Za več informacij o cenah in prostih terminih izpolnite kontaktni obrazec:

Vaše ime

Vaš e-mail

Želeni datum prihoda

Želeni datum odhoda

Dodatna vprašanja:

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vrbnik – skriti biser na Krku
5 (100%) 4 votes