Vreme za otok KrkObiskovalci otoka Krk, sploh tisti, ki otok Krk obiskujejo bolj pogosto, se bodo strinjali, da je vreme Krk v povprečju izjemno ugodno. Otok Krk ima več sončnih dni kot večina mest obalnega dela Kvarnerja, tudi temperature so višje, vetrovi pa šibkejši. Vreme Krk je ponavadi kar malce nepričakovano, saj ima otok povprečju za skoraj 5°C višje povprečne temperature, kot bi jih moral imeti glede na svojo zemljepisno lego.

Vreme Krk

Baška – Vreme Krk

V povprečju je najhladnejše vreme, ki ga ima otok Krk, v mesecu januarju, takrat se temperature spustijo na nekaj več kot 5°C, medtem ko vreme Krk poleti v povprečju napoveduje nekaj več kot 24°C. Morje in vreme je otok Krk spravil tudi v položaj, zaradi katerega je celo vreme jeseni v povprečju za 2°C toplejše kot spomladi. V vsakem primeru pa turistom prav pride 14 dnevno vreme Krk, ali pa vsaj 7 dnevna ali 4 dnevna vremenska napoved, kot jo ponujamo na naši spletni stran, saj je vsak kraj lažje obiskati, če se ve, kakšno vreme nas bo spremljalo.

Vreme Krk pozimi

Glede na to, da je otok Krk seveda primorsko, oziroma morsko naselje, lahko že v naprej predvidevamo, da so zime precej drugačne kot te, katerih smo navajeni doma. Zaradi podnebja se vreme namreč precej razlikuje od našega in tako je vreme Krk tudi pozimi kar dosti urejeno in prijetno. Res, da smo lahko pozimi na takšnih krajih kot so otoki in drugi celinski, primorski kraji deležni kakšnih močnejših vetrov, burje, skoraj nikoli pa ne bomo zasledili snega. Snega je sicer že na splošno te čase dosti manj, kot ga je bilo na primer v preteklosti, ob primorskih in morskih legah pa slednjega pravzaprav ne bomo zasledili nikoli. Vreme Krk je čez celo leto več kot prijetno za turiste saj povprečno nudi kar dva tisoč petsto sončnih dni skozi leto, kar pomeni, da se bomo lepega vremena lahko ob obisku tega veličastnega otoka prav gotovo dodobra naužili. Seveda se na morje ne hodi samo poleti, ampak bolj kot ne vse letne čase, zaradi česar je seveda dobro vsaj približno poznati vreme Krk in če ste tako morda mislili, da v zimskem času otok Krk sameva se hudo motite! Prav tako kot v letnem je tudi v zimskem času otok Krk zelo obiskan, saj je vreme Krk gostoljubno tako rekoč vsak posamezni mesec v letu.

Vreme za otok Krk
4.8 (96.97%) 33 votes