Plaže v MalinskiMalinska, mesto ki je bilo nekoč poznano po ladjah ima danes številne in lepo urejene peščene plaže in bujno okoliško vegetacijo. Ob obali boste opazili ogromno sredozemskega rastlinja ob njem pa hotele, vile, pansione, apartmaje in tudi kampe, ki imajo za kopanje urejene tudi bazene in čudovite plaže v skritih zalivih.  Ko ste v Malinski vsekakor obiščite plažo Malin in se sprehodite do zaliva Haludovo.

Neuradna FKK rajska plaža:  je naravna plaža med Malinsko in Njivicami, ki se nahaja ob rajski cesti. Plaža ni uradno razglašena nudistična plaža, vendar jo obiskujejo številni nudisti. Plaža ni priporočljiva za družine z otroci, saj je spust v vodo precej strm in neudoben.

 rajski put rajski put2

Plaža Haludovo: Plažni kompleks Haludovo je najbolj priljubljen med otroci, saj je morje ob obali plitvo in plaža popolnoma peščena, zaradi česar se otroci radi igrajo v plitvini in gradijo gradove v pesku. Pod kompleksom so urejene manjše plaže, večinoma betonske in skalnate. Čeprav kompleks v današnjem času ne deluje več, se še vedno nahaja kar nekaj košev za smeti in tudi urejenost je na višku. Danes si lahko samo predstavljamo kako je to območje izgledalo pred štiridesetimi leti, ko so tukaj letovali bogati ameriški turisti na luksuznih ležalnikih postreženi iz vseh strani z vrhunskimi natakarji ki so skrbeli za njih.  Zaradi bližine borovega gozda pa lahko uživate v čudovitih vonjavah in zvoku čričkov, sprehod po tem delu vas bo zagotovo pripravil na popolno sprostitev. Poleg te plaže se nahaja tudi plaža hotela Maestral.

 haludovo haludovo2

Plaža Rupa: je mestna plaža, ki se nahaja v centru Malinske. Rupa je precej majhna plaža delno pokrita s peskom, ter delno betonirana. Obdana je z bogatim zelenim parkom, ki je postal sestavni del plaže. Plaža se nahaja v bližini apartmajev, trgovin, restavracij, barov, slaščičarne in pekarne. Na plaži so postavljeni tuši ter kabine za preoblačenja. Na plaži se nahaja tudi otroško igrišče, kar jo skupaj s peščenim dostopom do morja naredi prijazno družinam z majhnimi otroci. Med sezono pa so na plaži, tekom dneva, prisotni tudi reševalci iz vode. Na plaži je urejen dostop tudi za invalidske vozičke. Že vrsto let pa plažo krasi modra zastava, ki govori sama zase.

 Rupa rupa2

Plaža Draga (Hotel Malin): je fantastična betonska plaža, ki se nahaja pod hotelom Malin. Na plaži se nahaja vodni park s toboganom za otroke v bližini pa veliko gostinskih objektov ter igrišče za odbojko na mivki.

 mulino mulino2

Plaža Vrtača: je manjša plaža, ki nahaja v središču Malinske med plažami Rova in Draga(Hotel Malin). Je betonsko prodnata plaža situirana v prijetnem zalivčku obdanem z borovim gozdom. V bližini se nahajajo restavracije in športni objekti.

 vrtača

Plaža Rova (Riu Blue Waves+ hotel Villa Rova): ima kristalno čisto morje in velja za eno najlepših plaž v Malinski. Ta prodnata plaža se nahaja v zalivu Rova, ki leži neposredno ob hotelu Blue Waves resort in meri 250 metrov. Med hotelom in plažo ni nobene ceste, kar je odlično za družine, saj lahko otroci prosto tekajo naokoli medtem ko vi uživate na soncu in v kristalno čistem morju. Na voljo je tudi najem ležalnikov in senčnikov. Ob plaži pa se nahaja tudi hotelski bar, kjer si lahko privoščite osvežitev. Plaža pa se razposteza do hotela Villa Rova, kjer je dolga 400m, in ima tudi super travnato plažo skriti v senci oljčnih dreves.

 rova rova2 rova3 rova4

Plaža Vantačić in Plaža Valica:  Pribljižno 400 metrov dolga plaža Vantačić je mešanica prodnate, večinoma pa skalnate plaže z betonskimi ploščami. V bližini je nekaj restavracij in barov, z osvežilnimi pijačami in prigrizki. V naslednjem zalivu pa se nahaja približno 300 metrov dolga plaža Valica sestavljena iz trdih betonskih plošč. Če se odpravite naprej proti vasici Porat pa vas bo tam pričakala 300 metrov dolga peščena plaža Uhić.

 Vantačić in Valica Vantačić in Valica

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plaže v Malinski
5 (100%) 2 votes