Vreme Baška – Otok KrkOglejte si aktualno vremensko napoved – Vreme Baška – Otok Krk

Otok Krk med Slovenci velja za verjetno najbolj priljubljeno poletno turistično destinacijo na Hrvaškem. Vsako leto se na tisoče Slovencev odpravi na otok Krk, kjer preživijo nekaj dni ali tednov svojega poletnega oddiha. Med vsemi kraji na otoku, je med bolj priljubljenimi zagotovo tudi Baška, ki se nahaja na jugozahodnem delu otoka. Vreme Baška je dobro poznati preden se odpravite na dopust, zato vam bo vremenska napoved na tej strani zagotovo koristila. Vreme Baška Krk je sicer zelo podobno vremenskim situacijam v ostalih obalnih krajih na Jadranski obali, zato lahko v poletnih mesecih pričakujete veliko sončnega vremena in praviloma visoke temperature, kar je seveda zelo mamljivo za številne turiste, tako domače kot (zlasti) tuje.

Glavna dejavnost v kraju je seveda je turizem. V Baški obstajata dva hotela, trije kampi in številni zasebni apartmaji. Prav zaradi prvobitne dejavnosti v kraju je zelo pomembno, kakšno vreme Baška pričakuje v glavni poletni turistični sezoni.

Kraj Baška je bogat s preko tridesetimi prodnatimi plažami, ki so na voljo plavalcem vseh starosti, medtem ko lahko nekatere od njih obiščemo tako peš kot tudi s čolnom. Vreme Baška Krk je praviloma poleti zelo naklonjeno turistom, ki trumoma obiskujejo ta turistični biser. Največja in najlepša je zagotovo “Vela plaža”, ki se nahaja na jugozahodu kraja Baška, obkrožena pa je z bari, restavracijami, picerijami, kavarnami, hoteli, zasebnimi apartmaji in drugimi turističnimi dobrinami, ki so pač sestavni del kraja. “Vela plaža” je naravna prodnata plaža, dolga skoraj dva kilometra in lahko sprejme več tisoč ljudi, ki v poletnih mesecih, ko jim je vreme Baška Krk naklonjeno, seveda z veseljem obiščejo ta del kraja. Omenjena plaža je primerna tudi za otroke in neplavalce.

Od leta 1999 dalje se na Veli plaži vije tudi evropska modra zastava. Modra zastava je plaži dodeljena s strani Evropske fundacije za okoljsko izobraževanje (Foundation for Enviromental Education in Europee – FEEE) in simbolizira ohranjeno, varno in prijetno okolje, čisto morje in urejeno ter opremljeno plažo z izdelanim sistemom upravljanja okolja. Na plaži lahko najamete kajake, surfboarde, sončnike, stole in drugo opremo, potrebno za prijeten oddih.

Vreme Baška Krk je torej v glavni turistični sezoni zelo naklonjeno turistom, zato ne preseneča, da je obisk tega sicer majhnega kraja iz leta v leto večji. Če se torej v kratkem odpravljate na Krk, lahko že danes na tej spletni strani preverite kakšno vreme Baška Krk se vam obeta.

 

Vreme Baška – Otok Krk
5 (100%) 3 votes