Od male ribiške vasice do najbolj močne turistične destinacije, NjiviceNekoč mala nepoznana ribiška vas, je danes postala zelo poznana počitniška destinacija, ki svoje goste privablja z  blago klimo, čistim morjem, lepimi plažami in bogatim rastlinskim svetom. Njivice so najbolj znane po svojem istoimenskem Avto kampu, ki pa je bil pred kratkim prenovljen z luksuznimi mobilnimi hišicami. Poleg modernih sanitarnih prostorov, je AC Njivice pokrit z brezplačnim wifi omrežjem. Kamp se razprostira na zemljišču, ki meri 14 hektarjev in je v celoti namenjen taborjenju. Vzdolž celotnega kampa se razteza lepa urejena plaža, kjer vam je ponujena bogata izbira vodnih športov. Poleg izredno prijaznega osebja pa vas bodo v kampu zabavali tudi animatorji z raznimi programi. V neposredni bližini kampa je tudi nekaj kolesarskih in pohodniških poti, kakor pa tudi teniška igrišča in mini Hipodrom. Gostom je na razpolago tudi bar, a la cart restavracija, picerija in špageterija. Za kampom pa se nahaja tudi nekaj nudističnih plaž oz. zalivčkov.

V Njivicah pa se poleg znanega kampa, severno od pristanišča, nahajata tudi dva velika hotela:

– Hotel Beli Kamik se nahaja obdan z hrastovim gozdom, približno 100 metrov stran od morja in 700 metrov stran od centra Njivice. Ponuja sodobno opremljene sobe (AC, WiFi, SAT TV, mini bar in telefon) vse površine so klimatizirane. Imajo svoj TV salon, bar in kavarno. Nudijo pa tudi usluge mini kluba za vaše najmlajše. V neposredni bližini pa se nahaja tudi Športni center.

Hotel Beli Kamik

– Hotel Jadran je sodoben hotel s tremi zvezdicami, ki se nahaja na plaži v neposredni bližini centra Njivice. Vsaka soba ima  SAT TV, telefon in mini bar. Hotel ima tudi svojo restavracijo s pogledom na morje, vsi prostori so klimatizirani. Hotel ima svoj bivalni prostor za druženje, mini klub za otroke, bar, TV salon, frizerski salon, ordinacijo in v neposredni bližini tudi Športni center.

Njivice so bile prvič omenjene v listini kneza Ivana Frankopana leta 1474, čeprav je vas sodeč po nekaterih arheoloških najdbah veliko starejša. V preteklosti je bila to majhna vasica, katere prebivalci so bili večinoma ribiči obdani z oljčnimi nasadi in gozdovi. Leta 1930 je bil zgrajen hotel Luka (današnji Adriatic) in Villa Dinka. Tega leta je proglašen tudi uraden začetek turizma v Njivicah. Takrat se je ta majhen ribiški kraj začel spreminjati v eno najmočnejših turističnih središč na otoku, ki pa ima danes tudi priznanje modre zastave. V Njivicah pa zagotovo ne boste ostali lačni, saj se ob morju, še posebej ob majhni luki, ki predstavlja središče, nahaja kar 9 restavracij z odlično raznovrstno gastronomsko ponudbo in čudovitim mediteranskim pridihom, ki kar kliče k obedu. Na levi in desni strani luke se razprostirajo plaže, tukaj je tudi nekaj tipičnih bifejev in slaščičarn, ki dodajo tisti turistični utrip obmorskega kraja. V luki pa turistično pozornost zagotovo prejme zanimiv kip ribiča, ki šiva raztrgano ribiško mrežo.

Kip ribiča, ki šiva raztrgano ribiško mrežo

V Njivicah se lahko poslužujete vrsto vodnih športov, na voljo pa je celo potapljaška šola. Če si želite biti v stiku z živalmi pa vam priporočamo da se odpravite na glavno cesto nedaleč od Njivic, kjer se nahaja ranč z konji, katere lahko tudi jahate. Ko se sprehajate v smeri proti Malinski, boste prišli na sprehajališče Antona Koste, to je romantična, približno 1200 metrov dolga steza, ki se vije ob morju. Namenjena je tudi kolesarjem. Od tam prispete do zaliva Kijac, kjer se nahaja še ena večja in urejena plaža z parkiriščem. Če si želite podaljšati svoj sprehod vse do Malinske pa se lahko odpravite še malce dlje in prispete na slavno rajsko cesto. Več o tej poti pa si preberite na tej povezavi: http://www.otok-krk.si/rajska-cesta/

Smerokaz za obisk bližnjih krajev

Če iščete kraj, kjer boste v naravnem okolju, blagem podnebju končno dočakali svoj prislužen počitek po napornem vsakdanjiku in se po želji udeležili določenih rekreativnih športov na vodi ter uživali v odlični gastronomski ponudbi potem so Njivice kot nalašč za vas. Vendar pa pričakujte da je ta počitniška destinacija v sezoni zelo živahna in polna gostov. Več o samih plažah pa si lahko preberete na tej povezavi: http://www.otok-krk.si/plaze-njivice/ 

One Response to Od male ribiške vasice do najbolj močne turistične destinacije, Njivice

  1. Irena Husu pravi:

    Lepo pozdravljeni!

    Na Krku nisem bila zadnjih 10 let, Vem, da je čudovit otok, z raznoraznimi zanimivostmi in in lepimi kotički. Prezadovoljana bom, če prejmem vašo nagrado – znam cenit lepo Poznam KRK le v grobih obrisih – Njivice, Baško etc, toda vedno, na vsakem koraku, človek, odprtih rok in zvedavih oči, in zadovoljnega srca, najde marsikaj lepega. “La vitta e bella.” Na pravem dopustu nisem bila že dolgo časa.

    Stara sem 53 let, brez obveznsti in brez normalnih prihodkov, “šparam” na vsem načine n morje – tapravo _ Jadransko, otoke in Hrvašk obalo že dolgo pogrešam. ! x tedensko se vozim v sosednjo Italijo, da lahko uživam v naročju narave, ki ponuja obilnih darov. Sem pravi kandidat z vas – mogoče pa se mi le nasmehne sreča! Lep pozdav s Krasa, rojstnega kraja velikega pesnika Srečka Kosovela – iz Tomaja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Od male ribiške vasice do najbolj močne turistične destinacije, Njivice
4 (80%) 1 vote