Plaže v OmišaljuPlaže v Omišalju so peščene, kamnite in prodnate. Dolga in raznolika Omišaljska obala vsakemu obiskovalcu lahko prinese dobro poletno zabavo ali pa miren in sproščujoč počitek v enem od številnih skritih zalivov. Hotelske plaže imajo polno zabavnih aktivnosti, v bližini pa tudi nekaj barov in restavracij. Za družinski oddih priporočam obisk najbolj znane Omišaljske plaže Pesja, na kateri že od leta 2004 plapola modra zastava, ki ponazarja vrhunsko kakovost vode. Plaža se nahaja čisto na koncu v čudovitem zalivu, v senci borovcev s pogledom na Omišaljski zaliv.

Plaža Pesja: Javna peščena plaža Pesja se nahaja na koncu veličastnega Omišaljskega zaliva, zaščitena v senci borovega gozda, v katerem se skriva prijeten prostor za piknik in igrišče za odbojko. Plaža se nahaja približno 1 km proč od centra mesta.

pesja a pesja

Plaža Učka: se nahaja na drugi strani Omišaljske luke. Nad njo se vidi stari del mesta in znani park Dubec, ob plaži pa se nahaja tudi zapuščen nekoč zelo uspešen hotel Učka.

 plaža učka plaža ulčka 1 Plaža ulčka

Plaža Jadran: Mestna plaža pod hotelom Adriatic nudi veliko raznolikosti. Oglejte si majhne butike in si privoščite kosilo v restavracijah ki se nahajajo tik ob plaži ali pa se posladkajte v bližnji slaščičarni.

 jadran 2 jadran 3 jadran

Plaža Stari grad: se nahaja pod naseljem Mali Kijec, kjer je vrsto prijazno urejenih betonskih zalivov do katerih lahko dostopate naselja ali pa ob obali. Ob plaži se nahaja otroško igrišče in manjši market.

 stari grad 2 stari grad

Plaža kampa Pušća: V kampu Pušća boste našli peščeno plažo, primerno tudi za otroke. Prav tako pa so dobrodošli tudi vaši hišni ljubljenčki, na plažo je možno vstopiti peš in v tem primeru vam ni potrebno plačati nobene vstopnine. Po želji pa se na plažo kampa lahko odpravite tudi z avtomobilom v zameno za manjše plačilo.  V kampu je na voljo mini trgovina in bar, ter odlična restavracija Tuna House. V bližini se nahaja tudi otroško igrišče ter tudi dostop do brezplačnega brezžičnega interneta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plaže v Omišalju
5 (100%) 1 vote