Plaže v VrbnikuVrbnik vas pričakuje z obilico urejenih plaž ter divjih bližnjih zalivov idealnih za tiste, ki si želite proč od turističnega navala. 

Plaže v neposredni bližini:

Nuluk: Ta mala peščena plaža se nahaja v bližini pristanišča Vrbnik. Iz parkirišča ob pristanišču do plaže vas loči le minuta. V bližini plaže se nahaja gostilna, kjer se lahko med čudovitim dnevom na plaži privoščite kozarec belega avtohtonega Vrbniškega vina (Žlahtine) in se okrepite z lokalnimi specialitetami.

Nukuk 2 nuluk 3 nuluk

Pod Kovač: Plaža Pod Kovač je obdana z visokimi skalami, nad katerimi je mesto Vrbnik. Plažo je možno obiskati s skalnatega prehoda, ki pelje peš iz vasi. Vanjo lahko vstopimo skozi mali skrit vhod med skalami, ki se nahaja neposredno ob pomolu (pristanišče Vrbnik). Obisk plaže je priporočljiv dopoldan, saj ima čez dan zaradi svoje lokacije veliko sence.

  Pod Kovač  Pod Kovač  Pod Kovač

Zgribnica: Glavna plaža v mestu Vrbnik je Zgribnica.  Do te plaže, s kristalno čisto vodo pod slikovito vasico Vrbnik je možno dostopati po kamniti potki(dostopna tudi invalidom) iz glavne ceste (glej sliko). Če pridete z avtomobilom, se v neposredni bližini plaže nahaja urejeno parkirišče. Plaža je izboljšana z dodanimi betonskimi površinami in je zelo primerna za otroke. Na plaži je istoimenska restavracija z jedmi z žara in hladno pijačo. Na plaži pa so na voljo tudi tuši in garderobe. V sezoni pa lahko najameš tudi pedalin, ležalnik in senčnik. 

 Zgribnica 2 Zgribnica 3 Zgribnica

Kozica: Lepa prodnata plaža Kozica je približno 10 minut hoje oddaljena od plaže Zgribnica in približno 15 minut od centra Vrbnika. Do plaže vodi kratek sprehod skozi borov gozd, ki se začne s parkirišča. Kot je v navadi pri divjih zalivih, si na plažo vzemite dovolj hrane in pijače za čez dan. Plaža vas bo očarala z svojo preprosto lepoto, nedotaknjeno naravo in čistim modro zelenim morjem.

 kozica 2 kozica 3 kozica

Bolj oddaljene plaže:

Mala Javna – Risika: Preden prispete na peščeno plažo Sv. Mareka, se pred njo v neokrnjeni naravi skrivata tudi dva manjša zaliva z izredno čisto vodo, kjer so dobrodošli tudi vaši pasji prijatelji.

 Mala Javna

Sv. Marek – Risika: Če iščete peščeno plažo, potem obiščite plažo sv Mareka, ki je od centra Vrbnika oddaljena približno 15 minut z avtom. Tik pred plažo je urejeno parkirišče za katerega je v vrhuncu sezone potrebno odšteti 20 kun. Plažo pa bolj aktivni lahko obiščete tudi peš in svoj denar raje porabite v enem izmed dveh barov, ki se nahajata na tej lepi, naravni peščeni plaži v zaščitenem zalivu.  Neposredno na peščeni plaži ni sence, vendar pa je za peščeno plažo travnik, kjer je nekaj manjših dreves, in možnost izposoje senčnika in ležalnika. V bližini plaže je hribček kjer se nahaja kapela »Sveti Marak« s čudovitim pogledom na celino. Na drugi strani pa je na voljo še vedno prijetna kamnita plaža, ki je primerna za snorklanje in skoke iz pečin.

Sv Marek 2 Sv Marek 3 Sv Marek

Potovšće: Ta čudovita, prodnata plaža se nahaja približno 2km južno od Vrbnika. Ob plaži se nahaja veliko parkirišče. Do nje je možno dostopati tudi z ladjo. Na mirni lokaciji, zaliv ponuja čudovit pogled na obalo tudi iz bližnjih hribov. Morje je kristalno čisto. Plaža je idealna za ljubitelje narave in družine z otroki. Naravne sence sicer ni, možen pa je najem senčnika. V sezoni pa vam je na voljo tudi manjši bar, ki vam ob vročih dneh na plaži ponuja osvežilne pijače. Naj kot zanimivost omenim, da je v raziskavi hrvaškega tednika bila ta plaža proglašena za eno izmed 100 najlepših, ne preveč poznanih plaž na Jadranu.

Potovšće Potovšće Potovšće

One Response to Plaže v Vrbniku

  1. Slavica Stanič pravi:

    Zelo lepo so prikazane plaže okoli Vrbnika. Super je.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plaže v Vrbniku
5 (100%) 1 vote