Plaže v ŠiluNajvečje turistično bogastvo v Šilu predstavljajo številni sončni, divji in samotni zalivčki z kristalno čisto vodo, ki jih lahko raziščete peš, z avtom ali čolnom. Če se nahajate na plažah v neposredni bližini centra Šila, je tam poskrbljeno tudi za rekreacijo. Na voljo so vam igrišča za tenis, odbojko na mivki, košarko in nogomet ter tudi možnost rekreacije na morju: jadranje, veslanje, potapljanje, vožnja s pedalini itd.

Plaže v neposredni bližini:   

Plaže Center: Če gledamo proti morju, se ob turistično informacijskem centru, na levi strani spustimo po stopnicah, kjer nahaja nekaj prostora primernega kopanju in skakanju v vodo, če pa se sprehodite na desno stran, naprej po ulici na Vodici, boste prišli do urejene betonske plaže. Na koncu ulice pa se nahaja tudi manjša peščena plaža, katera se rada v sezoni zelo hitro zapolni. V bližini se nahaja tudi trgovina, stojnica z sadjem in zelenjavo, restavracija in bar.

center 3 center center 2

Plaža za pse: Šilo je kraj prijazen tudi našim pasjim prijateljem, saj imajo na voljo prav posebno plažo za pse na katero so izredno ponosni. Nahaja se na mirnem področju, kjer lahko naši pasji prijatelji nekontrolirano tekajo koder jim je želja, brez strahu da bi prišlo do kakršnih koli težav. Ko se sprehajate po pasji plaži pa lahko kaj kmalu uzrete tako imenovano Tunero. To je lesen ribiški razgledni stolp z lestvijo, ki vzbuja spomin na dni ko je bila tuna eden glavnih virov zaslužka v ribolovni dejavnosti, in med vojnama skoraj zagotovljeno preživetje lokalnega prebivalstva.

Pasja plaža  Pasja plaža

Kamp Tiha: Kamp ima svojo prodnato plažo s tuši, blizu plaže se nahaja lepo urejen bar, ki ga lahko obiščete in se osvežite ob hladni pijači, v senci pod senčnikom.

kamp tiha (1) kamp tiha (3) kamp tiha

Bolj oddaljene plaže:

Zalivi:  Če se odpravite vzdolž obale v smeri proti Vrbniku, boste zagotovo našli nek čudovit zaliv posebej za vas (Murvenica, Veterna, Petrina) – do teh uval se lahko odpravite peš, z avtomobilom ali ladjo. Če pa ste ljubitelj potapljanja se odpravite na območje med Šilom in uvalo Klimno, kjer se nahaja veliko zalivov, ki so primerni za potapljanje. Najbolj priljubljeno pa je območje, kjer se le nekih 100 metrov od obale na globini 32m nahaja potopljena grška ladja Peltastis.

 zaliv šilo 2 zaliv šilo 3 zaliv Šilo

Uvala Soline/Meline: Približno 8km proč od Šila v se nahaja uvala Meline, tam se nahaja velika plaža z zdravilnim blatom Soline, ki pomaga lajšati bolečine pri revmatičnih boleznih. Mnogi pa pričajo tudi o njegovih zdravilnih učinkih. Več o izkušnji z uvalo soline si lahko preberete na tej povezavi: http://www.otok-krk.si/uvala-soline/ 

Uvala soline (1) Uvala soline (2) Uvala soline (3)

Sv. Marek – Risika: Če iščete peščeno plažo, potem obiščite plažo sv Mareka, ki se nahaja nekje med Šilom in Vrbnikom. Tik pred plažo je urejeno parkirišče za katerega je v vrhuncu sezone potrebno odšteti 20 kun. Plažo pa bolj aktivni lahko obiščete tudi peš in svoj denar raje porabite v enem izmed dveh barov, ki se nahajata na tej lepi, naravni peščeni plaži v zaščitenem zalivu.  Neposredno na peščeni plaži ni sence, vendar pa je za peščeno plažo travnik, kjer je nekaj manjših dreves, in možnost izposoje senčnika in ležalnika. V bližini plaže je hribček kjer se nahaja kapela »Sveti Marak« s čudovitim pogledom na celino. Na drugi strani pa je na voljo še vedno prijetna kamnita plaža, ki je primerna za snorklanje in skoke iz pečin.

Sv Marek 2 Sv Marek 3 Sv Marek

Uvala Slivanjska: Le nekaj minut stran od ene glavnih znamenitosti s katero se ponaša otok Krk, Jame biserujke, se lahko sprehodite po lepo označeni poti do Slivanjskega zaliva, za katerega pravijo da se ponaša z eno najlepših plaž. O tem se lahko odločite sami. V prejšnjem stoletju so dobili idejo, da bi se na kraju kjer sedaj vidimo te kamene ostanke zgradil »beli hotel« vendar pa je na žalost ostalo samo pri nedokončani ideji. Po mojem mnenju pa so prav te ostanki tisti, ki prinesejo zalivčku nek poseben čar. Več o osebni izkušnji z jamo in uvalo Slivanjsko si lahko preberete na tej povezavi: http://www.otok-krk.si/jama-biserujka/

uvala slivanjska (1) uvala slivanjska (2) uvala slivanjska (3)

 

 

2 Responses to Plaže v Šilu

  1. Slavica Stanič pravi:

    Zagotovo si bom tudi jaz to ogledala.

  2. Liljana pravi:

    Se vidi, da zadeve predstavlja dobri poznavalec krajev, plaž, znamenitosti, predvsem pa je sposoben živo predstaviti stvari, z dobrim očesom za lepo in zanimivo.
    Upam, da bo tako nadaljeval. Potrebno bi bilo več takih za različne kraje, tako da turistu ne nudi samo suhoparnih podatkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plaže v Šilu
5 (100%) 1 vote