Plaže v mestu KrkKrk vas pričakuje z zelo čistim morjem. Največja potrditev tega je zagotovo 6 modrih zastav, ki iz leta v leto znova potrjujejo izpolnjevanje meril o visoki kakovosti morja in ponudbe na sami plaži, ki mora biti dostopna tudi invalidom. Urejena mora biti gostinska, sanitarna, športna in rekreativna ponudba. Mesto ima na področju plaže Dražice tudi ločeno plažo za pse, ki kar kličejo po osvežitvi v vročih poletnih mesecih. Da je čistoča plaž na tem nivoju se moramo zahvaliti tudi dejstvu da so plaže večinoma peščene in betonske z urejenimi skalnatimi mesti za sončenje. Če pa vas zamika želja po malo večji intimnosti, si lahko v mestnem pristanišču najamete čoln in z njim raziskujete obalo v bližini mesta Krk, ki je prava zakladnica skritih, intimnih peščenih zalivov, ki lahko vsaj za en dan postanejo vaša zasebna plaža.

Plaža Plav: Je prodnata plaža, kjer lahko uživate v senci ali na soncu. Ima tudi nekaj betonskih delov. Na plaži je možen najem čolna, ali pa uživanje v baru. Če greste naprej po gozdni poti ob plaži v smer stran od mesta Krk, boste odkrili še veliko, skritih intimnih zalivčkov.

Plav (1) Plav (2)

Plaža Ježevac:  se nahaja v istoimenskem kampu, ki se nahaja 10 minut od centra mesta, obkrožena je z borovim gozdom in lepimi kamenčki. Izbirate lahko med prodnato, peščeno in skalnato plažo in zaplavate v kristalno čistem morju ali pa se preizkusite v odbojki na mivki, med tem ko se bodo vaši otroci zabavali v otroškem peskovniku. Na plaži so na voljo tuši, možen najem ležalnikov in senčnikov, ter nekaj gostinskih obratov.

Plaža Porporela: Je od vhoda v center mesta oddaljena 5 minut, nahaja se ob izhodu iz kampa Ježevac. Plaža ima zelo lepo urejen dostop v morje, ima tudi dežurnega reševalca iz vode, na plaži imate tuše, možen najem ležalnikov, skuterjev, pedalinov, kajakov, ter tudi bar, plaža je dostopna tudi invalidom, katerim je urejen dostop v morje. Plaža ima tudi priznanje modre zastave. Plaža je peščena in prodnata,  zaradi raznih športnih prireditev je idealna za cele družine.

Plaža Portapisana:  se nahaja na začetku mestnih vrat, je ena prvih urejenih plaž v mestu Krk. Na plaži je na voljo tuš, gostinski in športni obrati – odbojka na mivki. Plaža je betonska, en delček pa je peščen. Je odlična plaža za celo družino.

Plaža Portapisana Plaža Portapisana

Plaži Punta di Galetto in Bor: Plaži se nahajata ob pešpoti Dražica, naprej od plaže hotela Dražica. Ob plaži se nahaja bar z lepo urejenim izgledom. Na drugi strani Plaže punta di Galetto pa se nahaja privez za čolne s pogledom na staro mesto Krk.

 punta di galletto (1) punta di galletto (2)

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Punta di Galletto.

Plaža Dražica: Je prodnata plaža z morskim peščenim dnom in se nahaja v romantičnem zalivu pod hotelom Valamar Koralj. Zaplavate lahko v kristalno čistem morju in se ohladite v senci borovega gozda ali pa se odločite za sprehod ob morju po poti ki vodi do starega mesta Krka. Na plaži je tudi nekaj gostinskih objektov kjer lahko nekaj pojeste ali popijete, na voljo so tudi tuši, najem senčnikov in ležalnikov. V bližini pa so tudi gostinski in športni objekti. 50 metrov stran od plaže se nahaja plaža za hišne ljubljenčke: zaliv Redagara. Še malček naprej od tega zaliva pa se v kampu Politin(2km proč od mesta Krk) nahaja prodnato/tlakovana nudistična plaža Tomaževo, na kateri lahko uživate ob pogledu na morje in staro mesto Krk.

koralj 2 koralj

Plaža Redagara: To je idealno mesto za vse tiste, ki so prišli na dopust z svojimi hišnimi ljubljenčki, in si želijo kopanja v mirnem, izoliranem zalivu. Ta peščena plaža se nahaja med plažo Dražica in kampom Politin in privablja s kristalno čistim morjem.

Pasja plaža Redagara Pasja plaža Redagara Pasja plaža Redagara

 Plaža Dunat:  Dva kilometra od centra mesta Krk, ob glavni cesti proti Punatu, se nahaja kopališče Dunat. To kopališče ima prav tako priznanje modre zastave. Plaže so peščene, morje je plitko s peščenim morskim dnom. Plaža ima javni wc, ponudbo hrane in pijače, otroško igrišče, parkirišče, odbojko na mivki, športe na vodi – glavna atrakcija tam je ski-lift, možen pa je tudi najem manjših plovil. V bližini se nahaja potapljaški center in turistična agencija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plaže v mestu Krk
5 (100%) 1 vote