V uvali Soline se poletje prične že v začetku majaPred kratkim se mi je ponudila izjemna priložnost, da grem v začetku maja za vikend na otok Krk. Izleta in sprostitve sem se izredno veselila ne glede na to, da sem bila prepričana, da ne bo ravno priložnosti za kopanje v morju zaradi nizke temperature vode. Vreme je bilo cel vikend naravnost odlično – sončno z zelo visokimi temperaturami.

Že prvi dan na otoku nam je Tomaž zvečer pripravil presenečenje; peljal nas je na izlet. Že ko je parkiral, sem lahko zagledala čudovito in prav posebno uvalo – uvalo Soline. Uvala Soline je izredno zaprtega tipa in voda tukaj ima zelo malo pretoka, zaradi česar je imela 8. maja kar 25 stopinj. Z veseljem smo namakali noge in se veselili tople vode in čudovitega razgleda. Uvala Soline pa je znana tudi po zdravilnem blatu. Hitro smo se namazali, saj smo vsi želeli imeti gladko ter mladostno kožo. Blato pa je zdravilno tudi za revmatska obolenja. Po mazanju z blatom je sledil zabaven del – spiranje blata.

uvala Soline

uvala Soline

Kot omenjeno, je bila voda izredno topla, tako da smo sprali iz sebe blato in z velikim veseljem letos prvič zaplavali v morju. Da je voda primerna za plavanje, je potrebno prehoditi kar nekaj plitvine, vendar se je vsekakor izplačalo potruditi. Še nikoli nisem imela priložnosti plavati v morju že v začetku meseca maja, zato je bila ta izkušnja zame neprecenljiva. Velikokrat se odpravim na hrvaško obalo v začetku jeseni, saj je takrat voda zagotovo še dovolj topla za plavanje, predvsem pa mi je všeč da ni gneče na plaži, cene apartmajev pa so dosti nižje od poletnih.

Uvala Soline pa je super destinacija pred glavno sezono, se pravi spomladi. Medtem, ko vsi čakajo julij in avgust, da se bodo odpravili na morje, smo mi že uživali v sončnih žarkih in plavanju v izredno topli vodi. Velik plus za uvalo Soline je majhna turistična prepoznavnost, zaradi katere smo imeli zasebnost in se v miru predajali sončnim žarkom ter se zabavali v plitvini. Plaža je super tudi za kakšne športne aktivnosti, kot je odbojka, če pa pozabite žogo se lahko enostavno obmetavate z blatom.

uvala Soline - otok Krk

Če ste že večkrat iskali kakšen primeren kotiček, kjer bi se izognili gneči v glavni sezoni in se odpravili na dopust že pomladi, ste našli svojo sanjsko destinacijo. Brezskrbnost, počitek, kopanje že zgodaj spomladi in zdravilno blato – odličen recept za dopust. Najlepše pri vsem je, da je ta destinacija blizu in da je prijazna do denarnice. Namestitev si lahko najdete v enem od bližnjih malih mest po izredno nizkih cenah. Te so še posebej nizke v spomladanskih in jesenskih mesecih. Poleg plavanja in nastavljanja toplim sončnim žarkom si lahko ogledate tudi nekatere naravne znamenitosti, kot je jama Biseruljka. Več o tem si lahko preberete na http://www.otok-krk.si/jama-biserujka/.

Uživajte v kombinaciji zasebnosti, tople vode in vrhunske destinacije. Odpravite se na otok Krk in se prepustite njegovim čarom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

V uvali Soline se poletje prične že v začetku maja
5 (100%) 1 vote