Odkrivanje zakladov Stare BaškeBila je čudovita majska nedelja na otoku Krku. Zjutraj se je naša družba odločila, da bomo maksimalno izkoristili dan in tako smo se za dober začetek najprej odpravili v Staro Baško na skodelico kave. Na poti iz Malinske proti Stari Baški so nas mikali čudoviti pogledi na lepo urejene plaže in kristalno čisto morje, ki se je svetlikalo v turkizni barvi.

Stara Baška

Stara Baška

Malo pred Staro Baško je Tomaž ustavil ob robu ceste, kajti pod vznožjem hriba smo zagledali rajske uvale. Dostop do teh uval je mogoč le iz morja ali pa s primerno pohodno obutvijo. Ko smo napasli oči, smo se odpravili na kavico, vendar nam nekaj ni dalo miru in odpravili smo se nazaj. Najprej smo se z avtom pripeljali do čudovite plaže med  Staro Baško in Punatom. Tam smo si dodobra napolnili baterije. Ostali smo brez besed nad lepotami Stare baške in enostavno uživali smo v lepih trenutkih.

Prelepi razgledi pa so nam dali misliti, ali obstaja še kje kakšna čudovita, majhna rajska plaža. Tomažev avto nas je popeljal po strmih, z ostrim kamenjem posutih poteh. Voznikov trud se je izplačal, saj smo prišli še do enega zaliva na pol poti med Staro Baško in Punatom, kjer smo uživali v zasebnosti in čudovitih barvah pomladi in morja. Tukaj smo ugotovili, da bi lahko šli do uvale, katero smo videli že zjutraj, ko smo se odpravljali v Staro Baško.

Stara Baška

Parkirali smo za robom ceste, preobuli smo se v teniske in se odpravili po strmem pobočju proti uvali. Plaža se imenuje Oprna in je posuta z drobnim kamenjem. Takoj smo izkoristili priliko in pomočili noge v morje. Voda je bila hladna, vendar mikavna. Uživali smo v sončnem dnevu, se igrali s kamenčki metali »žabice« v morje in enostavno uživali na rajski plaži.

Tomaž je seveda takoj izkoristil priložnost, se povzpel na hrib nad uvalo in naredil prekrasne fotografije te sanjske destinacije. Med fotografiranjem je opazil zanimivo dolino, katero je imel že prej namen raziskati in tako smo se odpravili na izlet. Hodili smo po ozkih kozjih poteh in vdihavali svež morski zrak. Narava nas je preprosto očarala in večkrat smo naredili postanek, da smo vsrkali vso lepoto uvale, okolice in morja.

Po pohodu smo ugotovili, da je čas za kosilo in tako smo se odpravili nazaj proti uvali in se povzpeli po hribu do avtomobila. Še enkrat smo postali, se ozri proti čudoviti plaži in se odpravili na zaslužen obrok.

Stara Baška

Na otoku je še ogromno neznanih in neraziskanih uval, ki so še nedotaknjene zaradi svoje nedostopnosti. Odličen način, za raziskovanje in iskanje rajskih plaž je zagotovo najem čolna, s katerim lahko priplujete čisto do kopnega. Za nekatere plaže in razglede pa se je vredno potruditi in malo prepotiti.

Stara Baška nudi ogromno neodkritih biserov, kjer si  boste lahko  v zasebnosti rajskih plaž ogledovali lepote narave. Napolnili si boste lahko baterije ali pa z ljubljeno osebo uživali v romantičnih trenutkih. Ne glede na to, v katerem kraju na otoku Krku boste dopustovali, si vsekakor vzemite vsaj en dan za obisk in raziskovanje Stare Baške.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Odkrivanje zakladov Stare Baške
Oceni tole stran