V Njivicah boste dobro jedli v restavraciji Passage



Njivice. Včasih ribiško mestece. Danes priljubljeno letovišče. Ob morju romantične restavracije. Bistro Passage pade v oko. Lesene mizice, pogled na malo pristanišče. Priznam, da poleg wi-fija tudi prikupno prijazni in ustrežljivi natakarji prispevajo  k temu, da se človek odloči, da bo jedel ravno v njihovi restavraciji.  Bistro naj bi bil znan predvsem po ribjih jedeh in picah. Na meniju sem opazila tudi na videz okusne solate in vegetarijanske krožnike.

Restavracija Passage - Njivice

Restavracija Passage – Njivice

Ambient je odličen. Preveriva še hrano. Za zajtrk nam postrežejo s krepko porcijo jajc na oko s šunko, kruh, maslo, marmelado, kavico in pomarančni  sok. Cena 40 kun za vse postreženo se mi zdi gostom prijazna.  Ko s kolegom tako v miru srkava kavico in se krepiva z zajtrkom ne morem preslišati gospoda po čigar prihodu se restavracija spremeni v nekakšen reality show. Nekaj časa sem se trudila zadržati mir v katerem sem tako uživala, vendar me šale omenjenega gospoda niso pustile ravnodušne. Zelo hitro je bil v interakciji tako z vsemi gosti, kot tudi z vsemi zaposlenimi. Po komunikaciji sodeč sem ugotovila, da gre za lastnika restavracije.

Restavracija Passage - Njivice

Restavracija Passage – Njivice

V enem dihu je bil sposoben pozdraviti mimoidoče, ogovoriti sodelavce in se pogovarjati z gosti. Imela sem občutek, da je sposoben v eni minuti povedati najmanj 4 zgodbe/šale in hkrati podeliti vsaj 3 komplimente. V tem živ-žavu sem bila malce zbegana, zaradi rafala komplimentov malce v zadregi hkrati pa na hitro prepričana, da se je vredno vrniti na večerjo, kjer naj bi postregli z svežimi negojenimi ribami. Izvedela sem, da je tudi meso, ki ga strežejo je izključno lokalnega izvora.

In res sva se vrnila. Radovedna in lačna. Ob zahajanju sonca je bil ambient še prijetnejši. Enaki natakarji isto ali še bolj prijateljski, sproščeni. Naročiva morsko solato kot predjed in ribjo ploščo kot glavno jed. Strinjala sva se, da naju je lastnik upravičeno prepričal, da poskusiva večerjo pri njih. Oba gurmana sva v okusu hrane izjemno uživala. Ker sem vedela, da bom bistro Passage brez zadržkov priporočila prijateljem,  sem vrgla oko še malo na cene in ponudbo. Cene glavnih jedi se gibljejo nekje med 40 kn za špagete bolognese do max 110 kn. Plošča za dve osebi, ki sva jo izbrala midva je okoli 220 kn. Linje na žaru s prilogo se dobi že za 60 kn, pohani lignji, čevapčiči ali pa nabodala s pomfrijem stanejo 55 kn. Cene so zmerne, hrana odlična.

Sama imam to poklicno deformacijo, da vedno preverim higieno v sanitarijah. Tudi tu me niso pustili na cedilu. Stranišče zelo čisto brez neprijetnih vonjav, na voljo papir, brisačke in milo. Prav nič ni manjkalo. Pomislila sem super, še en plus.

Ker ni bila ravno top sezona, sva bila sprva kar malce presenečena nad številom gostov. Po  večerji nama je bila zasedenost pojasnjena. Nekako sem si po tihem želela zajtrkovati ponovno tu. Mene so poleg okusov prepričali fantje v strežbi. Tomaža nisem vprašala ali mi je naslednji dan uresničil željo in me peljal tja na zajtrk zaradi simpatične kuharice ali zaradi dobre hrane 🙂 . Dejstvo pa je, da sva bila naslednje jutro spet na istem mesu, v podobni družbi, v manjšem živ-žavu, ob dobrem zajtrku oba zadovoljna.





Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

V Njivicah boste dobro jedli v restavraciji Passage
Oceni tole stran