Zakaj so rabljeni računalniki top za delo, šolo in za domaRabljeni računalniki so enaki kot novi, le da jih je nekdo nekaj časa rabil in z nekega razloga dal naprej v uporabo. Testirani in odlični rabljeni računalniki so na tej povezavi https://www.truecad.si/c/rabljeni-racunalniki/, kjer boste videli izjemno sprejemljive cene za močne ter hitre računalnike v kakovostnem A poslovnem razredu. Za delo v službi, za šolo in za doma ne potrebujete super računalnikov, ampak zadostuje že tak, ki ima dovolj hiter in moderen procesor, dovolj hiter in prostoren disk in vsaj 4 GB rama pomnilnika. Za rabljen računalnik boste odšteli vsaj 500 evrov manj, kot za novega, kar pa se pozna.

Ali so rabljeni računalniki slabši kot novi?

Nikakor ne. Nekateri rabljeni računalniki imajo hitrejše procesorje, več spomina, hitrejše in večje diske ter boljšo grafično kartico, kot novi računalniki za veliko več denarja. Vsekakor se vam splača primerjati konfiguracijo novega in rabljenega računalnika, starost procesorja, grafične kartice, diska in ceno obeh. Opazili boste, da je precej novih računalnikov precenjenih, sploh, če so neznane znamke.

rabljeni računalniki

Ne kupujete računalnikov neznane znamke, ki je ne poznate in ne morete najti ocen ljudi na internetu zanje. Držite se preverjenih znamk, kot je na primer HP, ki je že od začetka na trgu, od kar računalniki obstajajo ter je eden vodilnih proizvajalcev namiznih in prenosnih računalnikov. Bolj zanesljive znamke so še DELL in Lenovo ter boljši produkti Apple.

Rabljeni računalniki na spletni strani TrueCad so vsi vrhunske kvalitete, saj gre za računalnike, ki jih odprodajo velika podjetja po enem ali dveh letih amortizacije. To računalniško opremo odpišejo, čeprav še vedno odlično dela in je res  škoda, da bi jo zavrgli na smetišče, če jo lahko nekdo uporablja naprej. 

Vsi ti rabljeni računalniki so kvalitetni, natančno pregledani, očiščeni in testirani ter imajo enoletno garancijo, da bodo gotovo delovali. Njihova cena pa je več kot ugodna. Največkrat gre za majhne stacionarne računalnike, ki ne zavzamejo veliko prostora.

Kako izbrati rabljen računalnik?

Rabljeni računalniki se izbirajo enako, kot bi izbirali novega. Najprej morate vedeti, za kakšen namen boste računalnik uporabljali. Če boste veliko delali in potrebujete zelo zanesljiv, hiter ter sposoben računalnik je dobro, da si nabavite stacionarnega. Še posebej to velja za oblikovalce in tiste, ki delate z videom ali pa za tiste, ki igrate igrice.

Če pa boste rabili računalnik v službi in ga nesli domov, ali v šolo, ali ste radi v gibanju in delate od kjerkoli, potem boste potrebovali dober prenosni računalnik. Pri njem ravno tako pazite na enake stvari, kot pri stacionarnem računalniku. 

Če potrebujete računalnik za običajno delo, šolo in za doma, potem potrebujete  takega, ki ima novejši procesor, najmanj 4 GB rama spomina, če se le da SSD disk 250 ali še bolje 500 GB spomina. Pri grafični kartici pazite, da ne bo slabšega ranga, ampak naj bo srednjega ranga. Tudi rabljeni računalniki morajo imeti take specifikacije

Če pa bi radi delali zahtevna dela, kot so programiranje, oblikovanje video in igrice ali pretočno predvajanje in delavnice, izberite močnejše računalnike tudi, če so to rabljeni računalniki. Naj tak računalnik ima najmanj 8 GB oziroma raje 16 GB rama spomina, dobro grafično kartico, hiter vsaj 500 ali več GB trdi disk in zelo dobro ter hitro internetno kartico.

Različne oblike namiznih računalnikov

Namizni rabljeni računalniki se delijo v dve veliki skupini in sicer na take, ki imajo zgolj ohišje in na take, ki so vgrajeni v ekran. V ohišju so običajno HP in Lenovo računalniki. Zelo pogosto pa srečamo DELL računalnike vgrajene v njihove odlične zaslone. Verjetno se sprašujete, kaj je bolje kupiti, kaj so prednosti in kaj slabosti.

rabljeni računalniki

Rabljeni računalniki, ki so v majhnih ali v večjih ohišjih imajo to prednost, da se dobro hladijo in lahko zdržijo tudi dlje časa. Ekran se posebej priklopi, zato če se pokvari ekran, računalnik lahko še ostane uporaben in obratno. Če nabavite tak računalnik, boste morali kupiti dodatno še povezovalne kable z ekranom, ekran, miško, tipkovnico in kamero, če jo potrebujete, zvočnik mikrofon ali slušalke z mikrofonom.

Tisti rabljeni računalniki, ki so vgrajeni v ekrane, se precej bolj grejejo in lahko vam sevajo tudi v glavo toploto. Če se ekran pokvari, ne boste mogli uporabiti računalnika in obratno. Izgubite oba hkrati. Popravilo pa bi znalo biti dražje. Vendar so nekateri zelo navdušeni nad tem, da nimajo kablov v okolici, da to dejstvo pretehta takšen nalup.

Kaj pa operacijski sistem?

Največkrat rabljeni računalniki nimajo nameščenega operacijskega sistema, ker je bil disk formatiran in očiščen, da ne bi bilo kaj podatkov od prejšnjega podjetja na njem. Če hočete na računalniku imeti operacijski sistem Windows, ga morate plačati. Enako velja za Mac OS operacijski sistem, ki pa ni kompatibilen z vsemi računalniki. To bo ceno računalniku povečalo. Namestiti je treba še anti virusni program, razne programe za pisarno in odpiranje določenih datotek in podobno, kar vam lahko naredi prodajalec. Vendar pozor, ponavadi vam samo namestijo preizkusne različice, ki jih morate kasneje plačati.

Vendar obstaja rešitev. Brezplačno si lahko namestite operacijski sistem Linux ali Ubuntu, ki odlično delujeta in sta podobna Windowsom. Namestite lahko brezplačne pisarniške programe Libre Office, ki delujejo bolje od Microsoftovega in pa še druge brezplačne programe za odpiranje in gledanje datotek. Le pogooglajte in vse boste lahko našli sami in prihranili nekaj sto evrov. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zakaj so rabljeni računalniki top za delo, šolo in za doma
Oceni tole stran