Plaža Oprna na otoku KrkOtok Krk slovi po številnih lepih plažah z izjemno čisto in kristalno bistro vodo. Znan je tudi po prodnatih plažah, ki so posute z drobnimi kamenčki, finih romantičnih peščenih plažah, skalnatih plažah. za katerimi se strmo dvigajo visoki klifi, na otoku pa ne manjka niti plaž, do katerih je mogoče priti zgolj po morski strani, ali so pa dostopne le po ozkih kozjih poteh.

Spoznajte jo: plaža Oprna

Plaža, ki slovi kot ena najlepših plaž otoka Krk oziroma kar celotne hrvaške obale, je plaža Oprna. V kolikor so vam ljubše osamljene plaže ter romantične majhne uvale s skritimi zalivi, nekoliko oddaljene od civilizacije in dostopne zgolj z morske strani, je plaža Oprna zagotovo prava izbira za vas.

Plaža Oprna je relativno majhna plaža, dolga oziroma široka le kakšnih 120 metrov. Locirana je v bližini Stare Baške na južni strani otoka Krk, natančneje približno 2,6 kilometra severozahodno od Stare Baške. Plaža Oprna je kategorizirana kot prodnata plaža in slovi po majhnih kamenčkih ter pesku.

Njena posebnost je tudi to, da je dosegljiva zgolj s čolnom, seveda pa do nje vozijo tudi morski taksiji. Kljub temu lahko do nje dokaj zlahka dostopamo tudi tisti brez čolnov. Z malo truda se namreč da na plažo priti tudi po kopnem – tako, da se do nje spustimo po ozki neravni poti po hribu navzdol. Za dostop do nje je zato priporočljivo imeti primerno obutev.

plaža Oprna

Kje jo najdemo?

Če želimo priti do plaže Oprna iz smeri Punata v smeri proti Stari Baški, avto parkiramo na hribu ob cesti tik pred Staro Baško. Nato se peš spustimo navzdol po ozki in precej odprti poti, ki je po kopnem hkrati edini način dostopa do plaže Oprna. Že z vrha hriba je od daleč v dolini videti prekrasno belo peščeno uvalo oziroma plažo in zaliv z obeh strani, obdan s skalami, na kateri ne manjka niti nekaj slamnatih dežnikov. Na plaži je mogoče najeti tudi ležalke in pedaline, za vse potrebne dodatne osvežitve pa tja spodaj najdete tudi manjši bar.

Kljub temu da bi glede na dostopnost plaže Oprna lahko pričakovali, da na njej ne bo veliko turistov, pa vsaj v poletnem času ni tako. Zaradi kristalno čiste vode in prelepega pogleda na Kvarnerski zaliv je plaža Oprna v poletnem času vsaj v času najvišje sezone zelo obiskana.

Bi radi še posebej intimen kotiček? Pa ne pozabite na vodo!

Za tistega, ki si na plaži želi večje intime, priporočamo, da jo obišče v času zunaj sezone ali pa po spustu v dolino preči plažo Oprna in se potem preko skalnatih hribov napoti naprej do naslednjih plaž. Po približno uri in pol hoje ugledate prelepo plažo Zlata oziroma Golden Bay. Že na poti do nje najdete številne čudovite zalive, kjer se lahko ustavite in osvežite.

Za takšno pot sva se odločila tudi s Tomažem. Če se odločite za pot naprej, kot sva se midva, nikakor ne pozabite vzeti s seboj zadostnih količin vode, saj na skalnati poti polni pečin praktično nikjer ni sence, pot brez vode pa v poletni pripeki že po nekaj minutah postane zelo naporna.

Tistim, ki si planinarjenja po golih skalnatih poteh v poletnih mesecih ne predstavljate, pa bo povsem dovolj že plaža Oprna. Plaža Oprna bo tako zadovoljila vse, ki ob morju potrebujejo zgolj poležavanje, sproščen družinski počitek, ali pa uživajo v športnih aktivnostih ali druženju s hišnimi ljubljenčki. Plaža Oprna je zaradi svoje lepote tudi pravi raj za potapljače in tiste, ki radi snorkljate. Če ste ljubitelj lepih romantičnih plaž s kristalno čisto vodo z lepim pogledom na Kvarnerske zalive, vas plaža Oprna zagotovo ne bo razočarala.

Avtorica: Renata Damiš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plaža Oprna na otoku Krk
5 (100%) 2 votes