Parketi za toplino, udobje in domačnostČe želite v svoj dom vnesti pridih tradicionalnosti, potem so prava talna obloga za vas parketi. Parket, talna obloga iz kosov lesa, urejenih v želen vzorec, je z razlogom ena od talnih oblog z dolgo tradicijo, zato ga najdete v mnogih slovenskih domovih. Podjete Floor experts ima pestro ponudbo hrastovih parketov, ki se skladajo z vsako notranjo opremo.

Seveda lahko, da boste vedeli, kako bo parket podjetja Floor experts videti v vašem domu, uporabite svojo domišljijo, pomagate pa si lahko tudi z njihovim konfiguratorjem Floor designer. To je aplikacija, v kateri si lahko ogledate več različnih parketov na vnaprej naloženih fotografijah prostorov, lahko pa v aplikacijo naložite tudi fotografije svojih prostorov in si še pred odločitvijo ogledate, kako bo izgledal vaš najljubši parket v vašem domu. Za vsakogar, ki si želi za svoj dom izbrati parket, ki se bo karseda skladal s prostorom, v katerega ga namerava položiti, je to zelo dobrodošla funkcija.

parketi

Parketi imajo mnogo prednosti pred drugimi talnimi oblogami.

Toplina, lepota in vsestranskost. Ker so parketi izdelani iz lesa, v prostor vnesejo občutek topline in narave. Za parkete so se tekom zgodovine odločali številni lastniki palač in gradov, še danes pa so popularni po vsem svetu. Ko pomislimo na udobje in luksuz, nam vedno pridejo na pamet lesene talne obloge, zato se tisti, ki želijo v svoj dom vnesti vsaj košček luksuza, odločajo za parket.

Parketi so na voljo v različnih vzorcih, barvah in materialih, zato niso primerni le za tradicionalno opremljene domove, temveč lahko s parketom v svojem domu ustvarite tudi moderen videz oziroma lahko izberete takšnega, da se bo ujemal s katerim koli prostorom. Parketi so lahko izdelani iz več vrst lesa. Najbolj popularen material za izdelavo parketa je hrast, na voljo pa so tudi parketi iz macesna, bora, jesena in oreha.

Parket ne poslabšuje alergij. Za razliko od tekstilnih talnih oblog, ki so odličen dom za pršice, se na parketu ne zadržujejo prašni delci, ki lahko pri alergikih sprožijo hudo reakcijo. Z rednim sesanjem boste lahko učinkovito kontrolirali količine prahu in tako poskrbeli za svoje zdravje.

Parket je enostavno čistiti. Kot že rečeno, je parket izjemno enostaven za čiščenje v primerjavi s tekstilnimi talnimi oblogami. Lahko ga sesate, brišete in tudi čistite z mokro krpo – a pri slednjem je potrebna previdnost. Več o parketu in vlagi si lahko preberete spodaj.

Vsak kos je unikat. S parketom prostor prostoru ne bo enak, saj je vsak kos parketa edinstven. Ker gre v bistvu za kose lesa, ima vsak unikatno teksturo in vzorec in čeprav se ti kosi med seboj čudovito dopolnjujejo, vendarle niso med seboj enaki.

Dolgo vam bo služil. Ob pravilnem vzdrževanju in negi boste lahko isti parket imeli najmanj 15 let. Prav nič nenavadno ni, da lahko v starih hišah, starih pol stoletja ali več, še vedno najdemo originalne parkete, ki so z malo truda lahko spet videti kot novi.

parketi

Glede česa morate biti previdni, če uporabljate parket?

Parketi so za marsikoga najljubša talna obloga, in to z dobrim razlogom. Če boste za parket lepo skrbeli, vam bo skorajda večno služil. Resda ga je potrebno redno in natančno čistiti, na vsake toliko pa ga boste morali tudi pobrusiti, spolirati in na novo prelakirati, a zaradi pozitivnih lastnosti parketa se bo časovna in finančna investicija zagotovo splačala. Kot vsaka talna obloga so tudi parketi občutljivi na nekatere dejavnike, ki lahko zmanjšajo njihovo življenjsko dobo. Največja krivca za zmanjšano življenjsko dobo parketa sta vlaga in neprevidno ravnanje.

Zmanjšujte vlago v prostoru. Parketi so izdelani iz različnih vrst lesa, zato so občutljivi na vlago. Če imate v prostorih, kjer je položen parket, težave z prekomerno vlago, si omislite odstranjevalec vlage. Ravno tako ne dovolite, da bi na parketu dalj časa stala razlita tekočina. Do neke mere je sicer parket odporen na vlago, vendar vsako razlito tekočino čimprej pobrišite. Ravno tako bodite pri čiščenju previdni, da parketa ne močite preveč. Obrišite ga z vlažno krpo, nato pa ga za dobro mero še zbrišite do suhega.

Pazite na praske. Tako kot vsaka talna obloga se tudi parketi lahko opraskajo, zato previdno z ostrimi predmeti. S čevlji lahko v prostor prinesete kamenčke, ki opraskajo parket, zato imejte pri vratih vedno predpražnik in se čimprej preobujte v obutev za doma. Previdno tudi pri premikanju pohištva. Če imate kak kos pohištva, ki ga redno premikate po stanovanju, mu noge zaščitite s filcem.

Parket je krasna talna obloga, ki naredi vaš dom topel in domačen. Če bi radi polepšali svoj dom s čudovitim parketom, obiščite spletno stran podjetja Floor designer, kjer vas čakajo številni parketi, tako da si lahko izberete pravega zase.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Parketi za toplino, udobje in domačnost
Oceni tole stran