Najboljše plaže na otoku KrkSkoraj polovica Slovencev in Slovenk se v času poletnih počitnic odpravi na Hrvaško, kjer preživijo vsaj teden tega čudovitega letnega časa. Skoraj desetina Slovencev in Slovenk ima na Hrvaškem svojo nepremičnino, plovilo ali drugo počitniško namestitev. Zaradi kulturnih podobnosti in skupne zgodovine v okviru skupne države Jugoslavije, je logično, da Slovenci in Slovenke še danes radi zahajamo na čudovito in raznoliko hrvaško obalo.

Najboljše plaže na otoku Krk

Med najbolj priljubljene destinacije se gotovo uvršča tudi otok Krk. Ta otok je relativno blizu Sloveniji, poleg tega pa je še lahko dostopen, saj za prečkanje s celine zadostuje že vožnja preko mostu. Tako ste lahko v nekaj urah že na vaši najljubši plaži. Veliko število ljudi ima tam tudi kakšno nepremičnino ali apartma, ampak mi vam svetujemo, da za raziskovanje Krka poskrbite za najem jadrnice. Z njo boste lahko brezskrbno pluli med nejlepšimi plažami na Krku. Prav otok Krk slavi po čudovitih plažah, zato smo za vas pripravili kratek seznam destinacij, ki so primerne za obisk z ladjo. Plaže so v naključnem vrstnem redu, zato ne sklepajte, da je prvo navedena plaža tudi najboljša ali najprimernejša.

Omišalj Krk plaže sodijo med boljše destinacije. Kraj Omišalj se nahaja na severo-zahodu otoku in je ena od prvih destinacij, ki nas pričaka na otoku. Na voljo so številni zalivi, kamor lahko zaplujete s svojo jadrnico. Ponudbo za najem jadrnice Hrvaška lahko preverite na navedeni povezavi. Tako boste lahko izbrali najprimernejšo jadrnico za vaš oddih na Krku.

Tudi mesto Krk plaže ne zaostajajo dosti za plažami na severu in zahodu otoka. Mesto Krk je glavno naselje na istoimenskem otoku. Mesto se ponaša s čudovitim mestnim jedrom, ki vas bo zagotovo navdušilo. Zaradi razgibanosti in razvejanosti otoka Krk vam svetujemo, da se do glavnega mesta otoka odpravite z jadrnico ali drugim plovilom. Tako boste lahko z morja občudovali čudovito obalo in odkrili najlepše plaže ter kotičke za kopanje v okolici mesteca Krk. To zveni kot odlična pustolovščina za poletno odkrivanje naše južne sosede.

Med zelo priljubljene destinacije in posledično tudi v kategorijo Krk najlepše plaže sodi plaža Stara Baška. Ta plaža sodi med najtežje dostopne na otoku. Če se boste tja odpravili z avtomobilom boste morali iz vašega prenočitvenega obrata odriniti navse zgodaj, da boste dobili parkirno mesto, nato pa vas čaka še strm spust do te prodnate plaže. Ampak zakaj bi izgubljali čas in energijo z avtomobilom in hojo, če lahko to plažo obiščete z jadrnico? Najprej boste prihranili čas, poleg tega pa se boste izognili gneči. Hkrati pa boste lahko uživali v jadranju ob čudoviti obali. Pa še to, Stara Baška ima tudi manjšo jamo oziroma špiljo, ki je dostopna le z morske strani. Povedano drugače, dostopna je le s čolnom ali drugim plovilom.

Vela Luka sodi med tiste plaže na Krku, ki se ponašajo z nekoliko bolj pristno in neokrnjeno naravo. Gre za del, ki ni preveč turistično izpostavljen in prav zato ga je moč uvrstiti med top Krk plaže. Za dostop po kopnem boste potrebovali dobro kondicijo, zato bo najbolje, da se do Vele Luke odpravit ez morske strani. Tako boste brez težav lahko zasidrali jadrnico v zalivu in se prepustili brezskrbni in mirni izkušnji, ki jo ponuja ta čudovita plaža.

Zadnja plaža na našem seznamu pa se nahaja v okolici Vrbnika. To je peščena plaža Sveti Marak. Zaradi mivke je ta plaža povsem primerna tudi za otroke, ki se običajno ne marajo kopati na prodnatih plažah. Tudi zato so otok Krk plaže tako privlačne, saj ponujajo idealno rešitev za vsakogar. Priporočamo pa vam, da se te plaže izogibate ob vikendih in praznikih, saj je zaradi svoje priljubljenosti tudi zelo oblegana. Menda pa ni v našem interesu, da bi se gnetli na prepolni plaži.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najboljše plaže na otoku Krk
Oceni tole stran