Kako priti do dobrega orodja po najboljši ceni?Mojstru oziroma mojstrici ročnih spretnosti je njegovo oziroma njeno električno orodje v veselje in ponos. Je tisto, kar dolgotrajna in ponavljajoča opravila spremeni v zabavno izkušnjo ustvarjanja z rokami. Za vsakega »naredi sam« mojstra, ki rad dela z lesom in drugimi materiali, so kvalitetna orodja, kot je kotna brusilka, vrtalnik, žaga in še marsikaj drugega nujen kos opreme. Če želite kakovost po ugodnih cenah, izberite Interdiskont.

Ročno orodje ima zagotovo svoje prednosti. Ni elektronskih komponent, ki bi se lahko uničile, niste odvisni od vira elektrike, dovolj je precizno, da ga lahko uporabljate za fine detajle… Vendar, če ne želite v nedogled s koščkom brusnega papirja drgniti površine vaše rabljene pisalne mize, ki jo želite predelati v nov kos za svojo pisarno, boste potrebovali električno ali akumulatorsko orodje, s katerim boste vsako nalogo opravili lažje in veliko hitreje. Svojo delavnico lahko napolnite s kupom orodja, od katerega ima vsak kos določeno funkcijo, lahko pa izberete orodje, uporabno na več načinov, in si omislite le nekaj najnujnejših kosov. Vsekakor pa ne pozabite, da so električna in akumulatorska orodja ob nepravilni uporabi lahko zelo nevarna, prvi korak, da poskrbite za pravilno uporabo, pa je izbira kakovostnega orodja. Obiščite trgovino Interdiskont, kjer vam za vrhunsko kakovost ne bo potrebno izprazniti denarnice.

Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da je poleg kakovostnega orodja za varnost nujno tudi, da tega uporabljamo v predpisanih pogojih in za naloge, za katere je namenjeno. Pri delu moramo biti zbrani, saj tako bistveno zmanjšamo možnosti za poškodbe in druge nezgode.

Katero orodje potrebujem?

Seveda je vrsta orodja, ki ga mora vsebovati vaša domača delavnica, odvisna od tega, kakšnih nalog se najpogosteje lotevate. Obstaja pa določen nabor orodij, ki jih mora imeti vsak domači mojster, če želi svoje delo opravljati čim bolje.

Žage. Žaga vam pride prav vsakič, ko boste želeli kaj odrezati. Za različne naloge in različne dimenzije kosov, ki jih želite razrezati, boste potrebovali različne žage. Z mizno žago boste lahko hitro in natančno rezali dolge kose lesa, za precizno rezanje pod kotom pa vam bo koristila potezna žaga. Z močno sabljasto žago lahko režete cevi in celo podirate stene – primerna je za rezanje različnih materialov vse od plastike do lesa in celo opeke in kamna. S krožno žago boste lahko prerezali več kosov lesa naenkrat in bo odlično nadomestila ročno žago. Z vbodno žago pa boste lahko enostavno in hitro izrezovali različne oblike iz lesa in drugih materialov.

Orodje za brušenje. V delavnici je dobro imeti orodje, ki je tako vsestransko kot kotna brusilka. Z njo namreč lahko počnete še veliko več kot samo brusite – lahko jo, na primer, uporabite za rezanje ploščic, odstranjevanje rje in barve, kotna brusilka pa je uporabna tudi za poliranje in ostrenje. Z običajnimi brusilniki pa boste hitro lahko zgladili neravne površine.

Vijačnik/vrtalnik. Dvoje v enem vam samo z menjavo nastavka omogoča, da z istim orodjem na primer v omaro zvrtate luknje za tečaje, čez nekaj minut pa nanjo že privijačite vrata. Kot vrtalnik tovrstno orodje sicer ni tako zmogljivo kot veliki vrtalniki, vendar je za domača opravila običajno povsem dovolj.

Udarni vrtalnik. Ta vam bo prišel prav pri opravilih, kjer manjši vrtalnik enostavno ni dovolj. Z njim lahko enostavno zavrtate v beton, funkcija udarnega kladiva pa vam bo pomagala na primer pri odstranjevanju večjih kosov stene.

Prava kombinacija električnega in akumulatorskega ter ročnega orodja vam bo močno olajšala delo in vam omogočila ustvarjalne podvige, ki sicer nikakor ne bi bili mogoči. Ne glede na to, ali vam v naboru manjka vbodna žaga, kotna brusilka, akumulatorski vijačnik ali karkoli drugega, bolj kot na ceno glejte na kakovost izdelka, saj v primeru tovrstnega orodja razlika med dobro in slabo kvaliteto kosa lahko pomeni razliko med dokončanim projektom in resno poškodbo. Orodja, ki jih ponuja Interdiskont, so med najkakovostnejšimi, kar pa še ne pomeni, da boste zanja morali odšteti vrtoglavo vsoto denarja. Vseeno pa vam polagamo na srce sledeče: Če nimate denarja, da bi si delavnico opremili z orodjem vrhunske kvalitete, ne kupujte poceni kosov, temveč jih raje za začetek izberite manj. V tem primeru kupujte predvsem več funkcijska orodja. Orodje lahko še vedno dokupite, ko vam bo finančna situacija to omogočala, posledic nekaterih poškodb, ki jih lahko povzroči na primer okvarjena kotna brusilka, pa ni mogoče odpraviti. Zato se nakupa orodja vedno kupite z glavo, če ne veste, kaj in kako, pa vam bo na pomoč z veseljem priskočilo visoko usposobljeno Interdiskontovo osebje in vam pomagalo izbrati orodje, s katerim boste zadovoljni tako vi kot vaša denarnica.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kako priti do dobrega orodja po najboljši ceni?
Oceni tole stran