Kam na kosilo v Baški?V Ul. Emila Geistlicha, se ob  eni najdaljših in najlepših baških plaž nahaja ljubek družinski hotel Tamaris.

Marelična barva hotela, bela okna, vrt, urejen dostop do recepcije in restavracije takoj zagotovijo občutek, da si na pravem mestu za počitek. Hotel ima brezplačno parkirišče. Vhod v restavracijo je ločen. Mamljiva je pokrita terasa ob Vela plaži, ki je le par korakov oddaljena od morja in ponuja čudovit pogled na okolico. Bližina morja, veter in senca ohladijo tudi najbolj pregrete.

Osebje nas sprejme s prijaznostjo. Izbor hrane je pester, cene so glede na količino, okusnost in lokacijo restavracije zelo dostopne.  Za 69 kun postrežejo z odličnimi kosili. Vsa kosila vključujejo sladico in sezonsko solato, lahko izbirate med glavnimi jedmi kot so špageti po bolonjsko, zelenjavna rižota,  piščanec na žaru, puranji file, kotleti na žaru, dunajski zrezek, čevapčiči, ocvrti  kalamari in file osliča. Specialiteta restavracije je žvacet, tj. je mesni golaž, ki se pripravlja iz jagnječjega stegna, najpogosteje pa se servira s tradicionalnimi krškimi testeninam. Na voljo so tudi raznovrstne solate, cena le-teh je 55 kun.

Hotel Tamaris Baška

Hotel Tamaris Baška

Meni so zadišali ocvrti lignji, kolega si je privoščil čevapčiče. Porcije so bile zadostne tudi za krepkejše in zelo lačne. Lignji so bili odlični, sveži, mehki. Tudi Tomaž je imel malo manj časa za govorit medtem, ko je več kot očitno užival v čevapčičih in dveh prilogah. Bolj kot solate, ki je vključena v kosilo sem se seveda razveselila sladice, sadno čokoladni kolač s čokoladnim prelivom po katerem se mi še sedaj pocedi slina. Odlična hrana, ambient za dušo.  Dostop do brezžičnega omrežja sem izkoristila, da sem se lahko malce pobahala svojim fb prijateljem s slastno hrano in čudovitim razgledom.

Pogledala sem si tudi sanitarije. Poleg tega, da sem opazila lepo vzdrževane prostore sem srečala še kup sproščenih in nasmejanih gostov. Rekla bi, da so bili zadovoljni z izborom letovišča in hotela.

Pogled s terase na plažo vzbudi željo po skoku v morje turkizne barve. Le zakaj nisem vzela kopalk . Nabasana z dobrotami sem se malce sprehodila po Vela plaži. Le-ta je ena najdaljših plaž v Baški. Opazim, da je si je možno na plaži izposoditi vse od senčnikov do motornih skuterjev. Okolica je resnično sproščujoča.  Obljubim si, da bom zagotovo enkrat izkusila tudi dopustovanje v tem simpatičnem hotelu katerega lokacija prinaša vse na pladnju – od možnosti za sprostitev do rekreacije in na nazadnje tudi zabave, saj je center in večerno dogajanje oddaljeno od hotela samo 1 km.

Hotel Tamaris Baška - otok Krk

Hotel Tamaris Baška – otok Krk

Če greste na kosilo v hotel Tamaris, vem ne bo treba plačati parkirnine, saj imajo za svoje goste na voljo brezplačno parkiranje. Namreč povsod drugje v Baški pa boste morali plačati parkirnino, ki znaša 5 kun na uro, oziroma 30 kun na dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kam na kosilo v Baški?
Oceni tole stran