Gurmanski bistro Bukarica



Tokrat sva se s Tomažem za vas odpravila poskusit hrano v bistro Bukarica v Malinski, nedaleč od glavne promenade ob morju in marini. Pred bistrojem je za goste urejen brezplačen parkirni prostor, kar je v obmorskih krajih velika prednost, saj je že skoraj povsod parkirnino potrebno plačati. Že ob samem vstopu v bistro sem bila navdušena nad prijetno, toplo urejenim ambientom v kombinaciji bele in rdeče barve, ki takoj da vedeti da je izgled bistroja do potankosti urejen in da je bil trud vložen v vsak detajl. Natakar Mario, ki je skrbel za naju s Tomažem je super, zgovoren in karizmatičen človek, ki ima komunikacijo in animacijo gostov v malem prstu, nikoli mu ne zmanjka prijaznih besed in informacij o kateremkoli izdelku z njihovega jedilnika. Informacije o bistroju stresa kot za šalo in o njem res ve veliko, pove nama tudi da sta lastnika bistroja vrhunska poznavalca mednarodne visoke kuhinje.

Bistro Bukarica

Bistro Bukarica, Malinska

Za rezervacije in kakršnekoli informacije o bistroju, izpolnite spodnji obrazec:

Vaše ime

Vaš e-mail

Besedilo:

Izbiro jedi sva prepustila kar Mariu, saj se je videlo, da jedi, ki jih ponujajo, dobro obvlada in točno ve, kaj imajo gostje najraje. Za začetek naju je razveselil z gratiniranim ovčjim sirom na posteljici iz marelic začinjenega s čilijem in pa curryjevo juho s kozicami in testeninami. Tomaž je rekel, da boljše juhe še ni jedel in da je čisto po njegovem okusu, čeprav sva na koncu ugotovila, da curryja načeloma sploh ne mara:) Jedi niso samo razvajanje z vidika okusov, temveč kot lahko na fotografijah vidite tudi za oči, saj je vse izredno lepo pripravljeno. 

Bistro Bukarica

Slasten gratiniran ovčji sir na posteljici iz marelic s čilijem – Bistro Bukarica, Malinska

Za toplo predjed sem dobila čokoladne testenine, ki jih seveda delajo sami, s piščancem, čebulo, pinjolami in čilijem. Ja, spet čilijem, ki se neverjetno odlično poda k tako sladkastim kot slanim okusom. Pridem do zaključka, da ima eden od lastnikov zelo rad čili, kar je super, saj je čili eden izmed najučinkovitejših naravnih antibiotikov. Tomaž pa je za toplo predjed dobil file brancina pečen v papirju v marinadi iz limete in čilija, ter s prilogo iz komarčka, pršuta in nastrganega parmezana.  Oboje je bilo slastno za prste obliznit in nenavadno, saj takšnih jedi ne poskusiš ravno vsepovsod. 

Za glavno jed pa sva dobila mislim da eno največji “atrakcij” njihovega jedilnika in sicer meso na vročem vulkanskem kamnu, ki ti ga postrežejo surovega in ga na tem kamnu sam pečeš po svojem okusu, brez kakršnihkoli maščob, kar je res super, meso pa je zelo kvalitetno, sploh goveji biftek, kar je zelo pomembno. Kot prilogo postrežejo slasten pečen krompir in popečeno zelenjavo ter omako iz kisle smetane in bučk. Vmes nama je natakar vsakič obrazložil pripravo in sestavo jedi, ter ves čas poudarjal, da je za vsa vprašanja na voljo in je res tudi bil. 

Bistro Bukarica

Meso na vročem vulkanskem kamnu – Bistro Bukarica, Malinska

Za na konec pa so naju še posladkali in sicer Tomaža z višnjevo jogurt kupo, mene pa z eno mojih najljubših sladic čokoladnim soufflejem. Vse skupaj je bilo čudovito, prava veselica za brbončice.

Da pohvalim še čistočo bistroja in pa to, kako prijetno povsod diši – tako po samem lokalu, kot tudi v toaletnih prostorih, kar res človeku da občutek, da se nivo čistoče in kvalitete ves čas vzdržuje. Zelo mi je bilo všeč, da so v toaletnih prostorih na voljo prav vsi toaletni pripomočki od parfumov, deodorantov, vlažilnih robčkov in damskih vložkov, skratka vse, kar pripomore k osvežitvi in higieni tako moških kot žensk. 

Na koncu sva z obema konobarjema na kratko še poklepetala, ko sta naju postregla z odličnim domačim žganjem. Skratka, sva bila oba navdušena nad hrano, postrežbo, ambientom in prijaznostjo vseh prisotnih. Z veseljem se bova tako jaz kot Tomaž, še vrnila in bistro Bukarica tudi vsakomur priporočila.





Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Gurmanski bistro Bukarica
5 (100%) 4 votes