Vreme Malinska – Otok KrkOglejte si aktualno vremensko napoved – Vreme Malinska – Otok Krk.

Zelo priljubljen turistični kraj na otoku Krku je Malinska. Kraj se nahaja na ob severozahodni obali otoka Krka. Do znamenitega mostu na Krk je oddaljena 15 kilometrov, od mesta Krk pa 12 kilometrov, medtem ko je letališče (Zračna luka Rijeka) oddaljeno 12 kilometrov od Malinske.

Vreme Malinska je pogojeno z blago sub-mediteransko klimo, pa tudi s pretežno deževnimi in vetrovnimi zimami. Poleti je vreme Malinska zelo naklonjeno turistom, saj so poletja pretežno suha in zelo topla, s temperaturami tudi preko 30°C. Vsi, ki se torej odločate za poletni oddih v Malinski, boste nad pogoji, ki vam jih obeta vreme Malinska, zagotovo navdušeni.

vreme Malinska

Glavna dejavnost v kraju je, jasno, turizem. Ko se je zgradilo novo pristanišče (v začetku 19. stoletja), se je tudi Malinska začela gospodarsko razvijati. Prvo turistično društvo je bilo ustanovljeno leta 1909, od takrat dalje pa je prisoten tudi turistični razcvet kraja. Malinska danes obsega več hotelov in tudi avtokamp, saj je vreme Malinska zelo naklonjeno tudi tistim, ki raje kot hotel izberejo bivanje na prostem v kampu.

Čisto morje in številne privlačne plaže omogočajo vsem turistom uživanje v vročih poletjih, za katere je zaslužno vreme Malinska. Že vrsto let se ena izmed plaž, plaža Rupa, zaradi svoje brezhibne opremljenosti in čistosti, ponaša z mednarodnim priznanjem – Modro zastavo.

Tudi zgodovinsko gledano se Malinska ponaša s številnimi zakladi in turističnimi znamenitostmi. Frančiškanski samostan in cerkev iz leta 1500 se nahaja v bližnji vasici Porat, v okolici Malinske pa so našli tudi številne spomenike iz časov od 15. do 18. stoletja. V samostanu Glavotok pa boste našli zelo pomembno zbirko zapisov in knjig, ki so napisane v pisavi glagolici.

Če želite preživeti super dopust, potem vas bo vreme Malinska zagotovo prepričalo, da boste nekaj poletnih dni preživeli v tem prečudovitem kraju.

Vreme Malinska – Otok Krk
Oceni tole stran