Konoba La Marinera – odlična in simpatična restavracija v mestu Krk S Tomažem sva si po raziskovanju Zlate plaže na otoku Krk zaželela dobro večerjo, tako da sva se po celodnevnem pohodu ustavila v prijetni tako imenovani konobi. Konoba La Marinera se nahaja na otoku Krk, prav v samem mestu Krk.

Konoba La Marinera ni locirana tik ob morju, kot je to značilno za večino (ob)morskih gostiln, ampak se je do nje treba malce sprehoditi. Iz centra mesta je treba iti še kakšnih 100 metrov navzgor po hribu, da jo najdete.

Tu ne boste našli trum turistov, ampak prijeten in miren ambient

Midva sva se do nje zapeljala z avtom in parkirala kar na notranji strani gostilne. Ob vhodu je sicer še eno manjše parkirišče, svoje prevozno sredstvo pa lahko pustiš tudi na modri coni ob cesti, ki pelje do gostilne.

Kljub temu, da se po hribu navzdol sprehaja veliko turistov, je prednost konobe prav v tem, da ni ‘nabasana’ z njimi. Nasprotno! Konoba La Marinera na dovolj velikem prostoru v brodsko urejenem stilu ponuja prijeten, umirjen ambient z mizami, ki so ravno prav oddaljene druga od druge, tako da svojemu sosedu ne vidiš naravnost v krožnik. Usedeš se lahko na pokrito teraso, kjer lahko šefa kuhinje opazuješ pri pripravi hrane, za tiste, ki želite biti bolj na samem, pa je poleg pokrite terase na voljo tudi odprta zunanja nepokrita terasa.

Konoba La Marinera

Kulinarični užitki za dva

S Tomažem sva se odločila za ribjo ploščo za dva, zraven pa sva naročila tudi kapljico dobrega hišnega vina. Ker še nikoli v življenju nisem jedla šurlic, so nama po priporočilu hišne šefinje postregli še z njimi. Odločila sva se za šurlice s škampi, po katerih Konoba La Marinera slovi daleč naokoli.

Na mizo sva dobila ribjo ploščo z orado, brancinom, dagnjami, lignji, škampi ter blitvo s krompirjem. Najprej sem poskusila orado, ki sva si jo s Tomažem razdelila. Sama sem velika gurmanka in ljubiteljica morske hrane, zato lahko rečem, da je bila ta riba resnično ‘top’, saj je bila na spodnji strani ravno prav in nadvse okusno zapečena.

Brancina sem prepustila Tomažu, sama pa sem se lotila še školjk, lignjev in škampov, ki so mi na krožniku vedno zelo zanimivi – tudi ko nisem lačna, saj jih ne jem ravno pogosto. Ribja plošča je bila ravno dovolj velika za dva, zraven pa so nama postregli še s kruhom. Pogrešala sem le nekoliko več krompirja poleg blitve.

Konoba La Marinera: tu najdete najboljše šurlice daleč naokoli

Sledilo je okušanje šurlic, ki sem se jih še posebej veselila, saj sem za njih tokrat slišala prvič. Šurlice so specialiteta otoka Krk. Gre za testenine, značilne za kvarnersko kuhinjo, ki na tem otoku ne manjkajo prav na nobenem slavnostnem jedilniku, bodisi gre za krst ali poroko. Pripravijo jih na različne načine, med drugim tudi z golažem. Ker je bil moj trebuh do takrat že prepoln, sem šurlic pojedla le za vzorec pa tudi oceniti jih ne morem, saj sem jih poskusila prvič. Vem pa, da so zelo teknile Tomažu, ki je povedal, da so bile te šurlice zanj ene od najboljših v življenju. Kako zelo so mu teknile, si lahko ogledate tudi v kakšnem njegovem videoposnetku, ki jih redno objavlja na svojih spletnih straneh in družabnih omrežjih. Ja, Konoba La Marinera si vsekakor zasluži, da jo spoznate!

Naučila sva se, kako se lotiti škampov

Nisva končala pri šurlicah. Zame so bili na krožniku daleč najbolj zanimivi škampi. Kako uspešno sem se jih lotila, si prav tako lahko ogledate v Tomaževem videoposnetku. Priznam, da moj krožnik ni bil videti ravno najbolje, moje roke tudi ne, a ob pogledu na slastne škampe … Komu je to še sploh pomembno? Ugotovila sem, da z njimi ni najbolj vešč niti Tomaž, tako da bo že držalo, da jih v življenju še nobeden od naju ni pojedel dovolj!

Lastnica konobe in preostali zbrani so nama zato iz prve roke podali nekaj nasvetov, kako jesti škampe. Škampa se najlažje lotiš tako,  da ga na koncu repa prelomiš, sredico škampa izsesaš, repek pa olupiš do mesne sredice. Morda svoj napredek v zvezi s tem pokažem v kakšnem prihodnjem videoposnetku …  

Kljub temu, da konoba La Marinera slovi po dobri morski hrani, njihova specialiteta pa so prav šurlice s škampi ali z golažem, lahko tu dobite tudi drugo hrano – med drugim imajo na meniju cordon bleu in ramsteak, za sladico pa lahko dobite tudi izredno okusne palačinke z orehi ali čokoladnim namazom.

Sama bi ob naslednjem obisku konobe La Marinera rada naročila špagete s škampi. Kako zelo okusno izgledajo, si lahko ogledate na Tomaževih fotografijah, saj sva ob obisku restavracije oba z veseljem pokukala tudi v njihovo kuhinjo. Še več; lastnica nama je zaupala, da je njihov šef kuhinje eden izmed najboljših daleč naokoli, saj so ga že večkrat snubili tudi v drugih gostilnah.

Po odlični večerji smo se strinjali, da najboljših gostiln ne najdeš tik ob morju, kjer mrgoli turistov, cene pa so seveda temu primerne, temveč najokusnejšo hrano dobiš na lokacijah, ki so od morja nekoliko oddaljene, saj se tam za svoje goste znajo veliko bolj potruditi. Konoba La Marinera na otoku Krk je zagotovo ena izmed teh.

Ljubiteljicam čevljev s peto, ki sem jih ob obisku gostilne nosila tudi sama, pa bo zagotovo všeč tudi podatek, da ima konoba La Marinera kamnita tla, tako da, drage dame, kar pogumno s petkami v konobo La Marinera!

Avtorica: Renata Damiš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Konoba La Marinera – odlična in simpatična restavracija v mestu Krk 
5 (100%) 2 votes